Trainingsacteur

 

Bij de meeste trainingen is communiceren het toverwoord! Communiceren gebeurt niet alleen met woorden maar ook met lichaamstaal. Hoe doet u dit en wat gebeurt er allemaal waardoor de communicatie wordt verstoord? Waar moet u allemaal rekening mee houden? Verschillende type mensen ( aarde, lucht, water en vuur ), opleidingsniveau, persoonlijke omstandigheden, motivatie van de mensen, omgevingsfactoren en ga zo maar door.

 

Om dit allemaal in een training te stoppen is erg lastig. Wel kunnen deze omstandigheden perfect worden meegenomen door de trainingsacteur. De doelstelling van de training is helder maar de overige, hier boven genoemde factoren, spelen altijd een rol. 

 

De trainingsacteur

 

zal verrassen, meebewegen, tegensputteren, zwijgen of wat er maar op dat moment bij hem opkomt. De trainingsdoelstelling staat hierbij altijd centraal en zal door de trainingsacteur geoefend worden. Leert u door het te ervaren! Zien, horen, voelen en echt beleven wat er met u gebeurt. Dit alles door het gebruik van een levensechte trainingsacteur!

 

Waarvoor gebruikt u een trainingsacteur?

 

Assessments

 

Natuurlijk ter ondersteuning van uw trainingen, cursussen en opleidingen. U kunt een trainingsacteur ook inzetten tijdens assessments. Hij neemt verschillende competenties van kandidaten onder de loep en geeft zo een duidelijker beeld van de kwaliteiten van deze kandidaat.

 

Oefenen met de trainingsacteur

 

Huur eens een acteur in om mee te oefenen! Ga een uurtje sparren met uw meest vreselijke klant. Heeft u binnenkort functioneringsgesprekken? Ik ben uw medewerker en geef u naderhand feedback op uw prestaties. De trainingsacteur kan door middel van interactieve werkvormen de theorie duidelijk maken. Niet alleen leerzaam maar vooral ook leuk om te doen!

 

 

Voorbeeld Werkvorm:

 

Vraagtechniek oefening. Luisteren, samenvatten en doorvragen (LSD).

 

Hoe

  

De acteur gaat voor de groep zitten, zegt zijn naam en dat hij trainingsacteur is. Vraag de cursisten hem te bevragen op dat vak: “Als de acteur je aankijkt, ben je aan de beurt en mag je hem 2 vragen stellen. Wie daarna aan de beurt is, vat eerst samen wat hij gehoord heeft en vraagt dan door”.
Leg eventueel uit dat de acteur heel direct op open en gesloten vragen reageert.

 

De acteur geeft antwoorden die ‘passen’ bij het soort vraag dat hem gesteld wordt:

 

 • op gesloten vragen, antwoordt hij strikt met ‘ja’ of ‘nee’
 • op suggestieve vragen, met iets als:

Volgens mij denk jij dat…’

 • op meerkeuzevragen, met ‘ja’, of ‘nee’, of ‘inderdaad’.
 • alleen bij open vragen geeft hij meer informatie.
 • Hiermee maakt hij het verschil tussen de verschillende soorten vragen transparant. Je kunt als trainer daar tussendoor op ingaan.

    

  Nabespreken op

   

  • verschillende soorten vragen en hun effect.
  • doorvragen versus je eigen spoor volgen.
  • wat is goed luisteren
  • aannames, vooronderstellingen, interpretaties.
  •  

  Bron

  Selma Foeken e.v.a.

   

   

   

   

  Sollicitatie

   

  Heeft u morgen een sollicitatie? Bel snel voor een afspraak en kom goed beslagen ten ijs! HB acting and events heeft een unieke samenwerking met De SolliZIEtant. Gezamenlijk zorgen wij ervoor dat u snel een nieuwe baan krijgt. Niet alleen opvallen tussen alle brieven maar ook goed voor de dag komen bij het gesprek. Kijk op de links voor meer info van De solliZIEtant.

   

   

    trainingsacteur_inzicht    trainingsacteur_blij    trainingsacteur_ach

   

  Mijn jarenlange ervaring als acteur, gekoppeld aan mijn werkervaring zorgen ervoor dat alle personages moeiteloos langskomen. Veiligheid en geborgenheid voor cursisten en kandidaten staat hierbij hoog in het vaandel. Ik ben er als trainingsacteur voor uw deelnemers! Op mij mogen ze oefenen. Als trainingsacteur ben ik de leverancier van gewenst gedrag!

   

  trainingsacteur_rol    trainingsacteur_samen    trainingsacteur_buiten

   

  Bel Harm Boer voor een speels kennismakingsgesprek: 06-57431014

   

  Neem ook eens een kijkje bij De Huis Acteur

   

   

  twitter  linkedin2   facebook  WordPress1

   

   

   

   

  HB Acting and Events

  Trijnie Stoker van 
  Stoker-communicatie.nl
  over Harm Boer:

  “Harm heeft meegewerkt als acteur bij een training Toezicht en gastheerschap voor boswachters. Harm hielp de deelnemers om te oefenen, hoe ze met hun gedrag dat van de bezoeker beinvloeden; zowel in leuke als in lastige situaties. Zijn feedback was vaak zeer verhelderend.”